sâmbătă, 20 octombrie 2007

Investitiile se muta in sudul Capitalei


Romulus Cristea
» Lipsa infrastructurii va intarzia proiectele rezidentiale cu cel putin doi ani.
» Inca se mai gasesc suprafete mai mari de 10 ha pentru constructia de cartiere.



Dupa ce terenurile de mari dimensiuni din zonele centrale si de nord ale Capitalei sunt aproape de negasit, dezvoltatorii imobiliari si-au indreptat atentia inspre sudul orasului. Pentru ca terenurile sunt din ce in ce mai putine si mai scumpe in zonele centrale, dezvoltatorii nu le mai achizitioneaza pentru ca nu ar mai putea obtine profitul dorit. De aceea, au ajuns in centrul atentiei mai ales terenurile din sud, unde inca se mai gasesc parcele de peste 10 hectare in oras, la preturi bune.
"In ultima perioada, numerosi investitori au achizitionat suprafete mari de teren in sudul Capitalei. Sunt achizitii numeroase facute atat de persoane fizice, cat si de dezvoltatori, insa constructiile nu vor incepe imediat. Investitiile in aceasta zona se misca greu, in special datorita problemelor de infrastructura", ne-a declarat Ruxandra Cleciu, presedinta Asociatiei Romane a Agentilor Imobiliari.
Analistii imobiliari apreciaza ca desi infrastructura nu este deloc pusa la punct in aceste zone periferice, proprietarii mentin preturile si exista tendinta de a le creste, incurajati fiind si de proiectele de anvergura care se anunta in anumite zone: cartiere de locuinte, hoteluri, hipermarket-uri sau alte obiective de interes major pentru populatie. Preturile terenurilor intravilane din sudul Capitalei sunt de doua pana la cinci ori mai mici decat in zona nordica, ceea ce constituie motorul dezvoltarii imobiliare din aceasta zona a Bucurestiului.
"Proiectele mari rezidentiale pentru zona sudica a orasului, pe aceste terenuri cumparate de investitori, nu vor demara mai devreme de doi ani. Pentru rezolvarea problemelor legate de infrastructura, investitorii vor trebui sa faca o coalitie daca autoritatile locale nu-i ajuta", a precizat Cleciu.

www.romanialibera.ro
Articol aparut in Romania libera, Sambata, 20 Octombrie 2007

Niciun comentariu: