luni, 22 septembrie 2008

Rusii de la Sitronics instaleaza computere in scoli

Romulus Cristea


» Intracom Telecom si Siveco (in calitate de subcontractor) au castigat un contract de 122,5 milioane euro (432,38 milioane lei) pentru dotarea laboratoarelor informatice din 8.191 scoli romanesti. Licitatia a fost organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdCT).

Primele licitatii pentru proiectul MEdCT de informatizare a scolilor au fost organizate inca din februarie 2008, iar pana in prezent au fost depuse mai multe contestatii din partea celorlalti participanti. Printre cei care au contestat rezultatul final al licitatiei s-a numarat si Romtelecom (impreuna cu Softwin si Sysware).
Intracom Telecom, castigatoarea licitatiei, care, prin subsidiara Intrarom SA, a semnat contractul de 122,5 milioane euro cu MEdCT, este o divizie a companiei rusesti JSC Sitronics.
Intracom va furniza Ministerului Educatiei din Romania laboratoare de tehnologia informatiei in peste 8.000 de scoli din ciclul secundar. Proiectul va fi implementat in colaborare cu subcontractorul Intracom Telecom, firma Siveco Romania SA. "Proiectul este prevazut a se derula pe durata a 7 luni, insa cea mai mare parte a sa urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an", au anuntat reprezentantii Intracom.

In conformitate cu acest contract, Intracom Telecom va furniza infrastructura IT, inclusiv statiile de lucru si serverele conectate prin cabluri si echipamente de retea. In schimb, Siveco Romania SA va furniza echipamentele multimedia, aplicatiile software educationale, precum si serviciile de instalare si service-ul.


Proiect derulat pe 7 luni
"Intrarom, in calitatea sa de integrator, dezvolta parteneriate cu cele mai renumite companii producatoare din domeniul IT. Pentru proiectul de informatizare a scolilor, partenerii selectati pentru livrarea intr-un timp foarte scurt a unui volum impresionant de echipamente sunt nume de top in domeniu, respectiv Hewlett-Packard, Lenovo, Fujitsu-Siemens, Bull, Xerox, Epson", a declarat Magda Mischie, director de relatii publice la Intrarom.
Service-ul pentru echipamentele din scoli va fi asigurat de Intrarom prin reteaua proprie de service si prin canalele de service autorizate ale producatorilor.
Compania Intrarom a fost infiintata in anul 1993. Printre cele mai importante proiecte derulate de Intrarom se numara informatizarea Companiei Nationale Loteria Romana si a Primariei Municipiului Bucuresti, ambele contracte, cu valori sub cinci milioane de euro, fiind castigate in 2003. Societatea a mai castigat in luna ianuarie 2006 licitatia pentru realizarea primei etape de informatizare a Ministerului Justitiei si a Ministerului Public, valoarea contractului ridicandu-se la 19,5 milioane de euro.
"In ceea ce priveste implicatiile financiare, impactul contractului privind informatizarea scolilor, recent semnat cu MEdCT, asupra cifrei de afaceri a companiei noastre estimata initial va fi evidentiat atunci cand vor fi consolidate rezultatele financiare ale anului fiscal 2008", a declarat Magda Mischie de la Intrarom.
Articol aparut in ziarul Romania libera din 19 septembrie 2008;
Foto: Romania libera;
www.romanialibera.ro

Niciun comentariu: